Heidi startede ophedet nøgendebat: – Ubehageligt

Heidi startede ophedet nøgendebat: - Ubehageligt

Heidi Møller ville ikke være nøgen eller nøjes med håndklæde i saunaklubben.
Nu ser det ud til, at hun får sin vilje, og det glæder hende, selvom der også har været mange ubehagelige kommentarer.

Giftige dampe er en and

– Jeg er rigtig, rigtig glad.

Nøgen, håndklæde eller badetøj i saunaen? Det spørgsmål har raset, siden Heidi Møller over for TV2 Østjylland beskrev, at hun var blevet mødt af krav i Sauna- og Vinterbaderforeningen Almind-Wellet om ikke at have badetøj på i saunaen ved Almind Sø, men at man gerne måtte tildække sig med et håndklæde.

Tirsdag slog Johan Brødsgaard (R), formand i Kultur-, Fritids-, Outdoor- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, fast, at man ikke kan kræve, at folk skal være afklædte i den kommunalt ejede sauna, og det glæder Heidi Møller.

Debatten har til tider været meget ophedet, og det har Heidi Møller da også bemærket.

– Det har været mere ubehageligt, end jeg havde regnet med. Der er kommet mange kommentarer, men jeg har valgt ikke at læse dem og holde mig til mig selv og dem, der vil have badetøj på, siger hun.

Gensidig respekt

Hun fortryder ikke at have startet debatten, og nu glæder hun sig over, at det ser ud til, at hun snart vil kunne have badetøj på i saunaen.

– Jeg har været rigtig glad for at gå hernede, og det er jeg stadigvæk. Jeg er spændt på at komme i saunaforeningen igen, siger hun.

Hun håber at blive mødt med gensidig respekt – også hvis hun skulle støde på bestyrelsesmedlemmer i Sauna- og Vinterbaderforeningen Almind-Wellet.

– Jeg har respekt for dem, og jeg håber også, de har respekt for mig, siger hun.

“Var det privat, havde jeg ikke stillet op”

Er hele den her polemik startet, fordi du har været for sippet til at smide dit eget tøj?

– Det vil nogen garanteret sige, at jeg er. Men det føler jeg ikke selv. Jeg synes, man skal have lov til at bestemme hver især, hvad vi vil, og det er ikke det, jeg føler, vi har gjort her.

Er det ikke lidt barnligt, at kommunen har skullet gribe ind, i stedet for at finde en løsning som voksne mennesker sammen?

– Det kan du sige, som du vil. Når den ene står og gerne vil være nøgen og den anden vil have tøj på, så står vi vidt forskellige steder. Det er kommunen, der ejer saunaen, derfor synes jeg faktisk, det er rigtig dejligt, de er gået ind i det her. Var det privat, så havde jeg aldrig stillet op til det her, men det er kommunalt.

Tidligere har TV2 Østjylland kunnet fortælle, at det ikke er alle søndagsgæster ved Almind Sø, som er lige begejstret for de nøgne kroppe, der hopper i vandet ved søbadet. Det kickstartede også debatten om nøgenhed i saunaen.

Giftige dampe er en and

Et af argumenterne mod badetøj i saunaer har været, at der kan opstå giftige dampe, når badetøj, der er lavet af syntetiske materialer, bliver udsat for høje temperaturer.

Men det tyder på at være en skrøne, lyder det.

– Vi har fået det undersøgt af en større producent af tøj, der siger, at der ikke er noget at komme efter i dag. Har man vasket sine badebukser eller håndklæde én gang, er det fuldkommen rent, siger Johan Brødsgaard.

Johan Brødsgaard understreger, at beslutningen skal bekræftes på et udvalgsmøde, så det formentlig vil gælde fra marts.

TV2 Østjylland arbejder på at få en kommentar fra Almind-Wellets bestyrelse.

Sagen om saunaregler udsprang af, at der kom klager over nøgenbaderne vil Østre Søbad.

Det var blandt andet faldet Per Rosted Bang for brystet, og hans kritik har sat gang i en national debat om nøgenbadning og nøgenhed i samfundet.

Erhard Olsen
Author: Erhard Olsen

Webmaster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Leave the field below empty!